Recension av "Kokumin Kimigayo": Gräver djupare i fusionen av historia och musik

Recension av "Kokumin Kimigayo": Gräver djupare i fusionen av historia och musik

"Kokumin・Kimigayo": Skärmmusik som färgade den japanska animationens gryning

Översikt

"Kokumin・Kimigayo" är en japansk animerad film som släpptes den 1 januari 1930, och dess medium klassificeras som "Annan". Berättelsen är original till animen och producerades av Yokohama Cinema Shokai. Detta verk är en kort berättelse i ett avsnitt som bara varar i fyra minuter. När den släpptes hette den "Japans första skärmmusik" och väckte stor uppmärksamhet.

Produktionsbakgrund och teknik

"Kokumin・Kimigayo" är ett verk som kombinerar live action och animation, och är ett anmärkningsvärt verk i historien om japanska animationsfilmer på den tiden. I verket visas ikoniska japanska landskap som Ise Shrine, Futamiura och Mount Fuji live, medan en vit boll (studsande boll) rör sig längs en musikalisk stav och spårar en musikalisk skala. Tekniken tros vara en referens till Max Fleischers film "Ye Olden Melodies" från 1929.

Arbetets betydelse och inflytande

"Kokumin・Kimigayo" skapades vid en tidpunkt då japansk animation fortfarande var i sin linda, och dess tekniska experiment hade ett stort inflytande på senare animationsproduktion. Särskilt skärmmusikformatet accepterades som en ny form av underhållning som stimulerade både syn- och ljudsinnet på samma gång, och blev ett exempel på musikens betydelse i senare animationsverk. Man tror också att detta verk, genom att kombinera traditionella japanska scenerier med musik, också hade effekten av att öka patriotismen bland folket.

Detaljerad förklaring

■Förklaring

"Kokumin・Kimigayo" är ett verk som skickligt kombinerar live action och animation och beskrevs i reklam på den tiden som "Japans första filmmusik." I verket visas ikoniska japanska landskap som Ise Shrine, Futamiura och Mount Fuji live, medan en vit boll (studsande boll) rör sig längs en musikalisk stav och spårar en musikalisk skala. Tekniken tros vara en referens till Max Fleischers film "Ye Olden Melodies" från 1929. Källa: History of Japanese Animation Films, s.201

Rekommendationer och betyg

Även om det är kort, är "Kokumin・Kimigayo" ett måste för moderna animationsentusiaster och historiska forskare för dess tekniska innovation och kulturella betydelse. Särskilt ska den ha en stor eloge för att den var den första filmen i Japan som anammade filmduksformatet, och det kan sägas vara ett verk som symboliserar den japanska animationsteknikens frammarsch vid den tiden. Dessutom, genom att kombinera traditionell japansk natur och musik, lyckas detta verk lämna ett starkt intryck på betraktaren både visuellt och fonetiskt.

Relaterade verk och rekommendationslista

För dem som är intresserade av "The National Anthem" rekommenderar vi även följande relaterade verk: Dessa verk erbjuder också en chans att njuta av fusionen av tidiga animationstekniker och musik.

  • "A Tale of a Firefly" (Max Fleischer, 1929) - Verket som inspirerade "Nationalsången"
  • "Momotaros havsörn" (1943) - Ett verk producerat som en krigstids propagandaanimation.
  • "Astro Boy" (1963) - Ett mästerverk från den period då japansk animation började utvecklas på allvar.

sammanfattning

"Kokumin・Kimigayo" är en japansk animerad film som släpptes 1930 som förtjänar att bli högt ansedd även idag för sin tekniska innovation och kulturella betydelse. Det är särskilt anmärkningsvärt att detta var första gången som skärmmusikformatet antogs i Japan, och att genom att kombinera traditionella japanska scenerier med musik, lämnade det ett starkt intryck på tittaren både visuellt och fonetiskt. Det här är ett verk som jag skulle vilja att många skulle se, eftersom det markerar gryningen av japansk animation.

<<:  Överklagandet och recensionerna av "Denrin": Du får inte missa det!

>>:  Taros äventyrsfilmning: En perfekt kombination av visuell skönhet och berättelse

Rekommendera artiklar

Detaljerad recension och utvärdering av Wasimo säsong 6

Överklagandet och utvärderingen av den sjätte säs...

Vad sägs om Printemps? Printemps recensioner och webbplatsinformation

Vad är Printemps? Printemps är en berömd fransk va...

Hur är mitt land? Mitt land recensioner och webbplatsinformation

Vad är mitt lands webbplats? My Country (Naenara) ...