Överklagandet och utvärderingen av "The Tale of the Shipwreck Part 2: Pirate Ship": En ny utveckling inom maritimt äventyr

Överklagandet och utvärderingen av "The Tale of the Shipwreck Part 2: Pirate Ship": En ny utveckling inom maritimt äventyr

Shipwreck Story Del 2 Piratskepp - Nonsens Monogatari Dainihen Kaizoksen

■ Offentliga medier

teater

■ Originalmedia

Anime original

■ Releasedatum

1931

■ Antal avsnitt

Avsnitt 1

■Original berättelse

Hideo Shimizu

■ Direktör

Animation/Regissör/Kenzo Masaoka

■ Produktion

Nikkatsu Taiho Comic Film Department

■Förklaring

"The Tale of the Shipwreck, Part 2: Pirate Ship" är en japansk animerad film som släpptes 1931, och är ett original animeverk baserat på originalberättelsen av Shimizu Hideo. Denna film gjordes som en uppföljare till den första filmen i "Shipwreck Story"-serien, "Monkey Island", och producerades av Nikkatsus Taiho Comic Film Division. Regissör är Kenzo Masaoka, som också sköter animeringen.

Berättelsen börjar med ett barn som driver på en flotte mitt ute i havet, som en dag ser ett segelfartyg vid horisonten. Barnet, som hade vuxit upp på Sarushima Island, förstod inte att det var ett fartyg, så när besättningen på segelfartyget närmade sig för att erbjuda hjälp blev barnet rädd och försökte fly. Trots att han räddades efter mycket ansträngning hade barnet svårt att passa in i besättningen.

En dag närmar sig ett svart segelfartyg snabbt. Det är ett piratskepp, och det snabbrörliga piratskeppet kommer snabbt ikapp, fångar besättningen levande, stjäl deras last och till och med kidnappar prinsessan. Ett barn, som hade gömt sig bakom piratskeppets segel och sett uppståndelsen, blev upprörd över att prinsessan hade blivit kidnappad, så han hoppade ensam i havet och gick ombord på piratön.

På herrgården på Pirate Island hölls en fest för att fira att piratkaptenen och prinsessan återvände. När barnet når ingången till öpalatset slukas det av grindvaktslejonet, men han lyckas ta bort lejonets ben ett efter ett, döda det, bära dess skinn och gå in i festsalen. De förvånade piraterna jagar dem med bågar och svärd, men barnet räddar prinsessan, hjälper kvinnorna och barnen att fly och flyr med prinsessan till toppen av slottstornet. När de flyr på en vagn längs räls som går från toppen av tornet till havet, sprängs piraterna som har jagat dem till toppen av tornet av sprängämnen som satts av barnet. På det lugna havet väntade besättningen som hade återerövrat piratskeppet och barnet och prinsessan drog glatt upp i en båt.

■ Utvärdering och överklagande av arbetet

"The Tale of the Shipwreck, Part 2: Pirate Ship" betraktas som ett särskilt unikt verk bland japanska animerade filmer på 1930-talet. Berättelsen utspelar sig dynamiskt och skildrar barns mod och visdom. Speciellt scenen där han flyr från lejonets mage och förståndsstriden där han överlista piraterna lämnar ett starkt intryck på tittarna.

Filmen är också ett exempel på hur animationstekniken har avancerat. Kenzo Masaokas teckningar har en uttrycksfullhet som går utöver tidens tekniska nivå, och deras visuella dragningskraft förstärker hela verket. Särskilt piratskeppsjaktscenen och explosionsscenen måste ha förvånat och imponerat mycket på publiken vid den tiden.

■ Historisk bakgrund

Året 1931 var en tid då japanska animationsfilmer fortfarande var i sin linda. Under denna period ritades animation främst för hand och det fanns många tekniska begränsningar. Men "Shipwreck Story Part 2: Pirate Ship" övervinner dessa begränsningar och har prisats som ett verk som kombinerar berättande kvalitet med visuell dragningskraft.

Detta arbete producerades också av Nikkatsu Taiho Animation Division, ett av de stora animationsproduktionsföretagen vid den tiden. Nikkatsu Taiho Animation Division producerade många utmärkta animationsverk och hade en stor inverkan på den japanska filmens historia. "Shipwreck Tales Part 2: Pirate Ship" är ett sådant verk, och är ett verk av historiskt värde.

■Karaktärsanalys

Huvudpersonen i detta verk, ett barn, skildras som en karaktär med mod och visdom. Efter att ha vuxit upp på Sarushima Island har han ingen kunskap om fartyg och är till en början rädd och försöker fly, men så småningom börjar han visa en attityd att försöka lösa problem på egen hand. Speciellt scenen där han flyr från lejonets mage och förståndsstriden där han överlista piraterna symboliserar hans mod och visdom.

Även om prinsessan framställs som ett offer, kidnappad av pirater, visar hon också sin styrka och mod i scenen där hon flyr med sitt barn. Han ger berättelsen djup genom att stödja barnen när de står upp mot piraterna.

■ Bakom kulisserna

Produktionen av "Shipwreck Story Part 2: Pirate Ship" var kantad av många svårigheter. På grund av tidens tekniska begränsningar krävde ritning och regi mycket tid och ansträngning. Men tack vare Kenzo Masaokas passion och talang fullbordades arbetet och djupt rörde publiken.

Detta verk är baserat på originalverket av Shimizu Hideo, men det finns vissa delar som avviker avsevärt från originalet. Särskilt äventyren på piratön och explosionsscenerna skildras med den uttrycksfullhet som bara animation kan ge. Dessa scener har hyllats för att vara både visuellt tilltalande och narrativt kraftfulla.

■Skäl till rekommendation

Jag rekommenderar "The Tale of the Shipwreck, Part 2: Pirate Ship" som ett särskilt unikt verk bland japanska animationsfilmer från 1930-talet. Berättelsen utspelar sig dynamiskt och skildrar barns mod och visdom. Dessutom har Masaoka Kenzos teckningar en uttrycksfullhet som överstiger tidens tekniska nivå, och deras visuella dragningskraft förstärker hela verket.

Speciellt scenen där han flyr från lejonets mage och förståndsstriden där han överlista piraterna lämnar ett starkt intryck på tittarna. Dessutom ska piratskeppsjaktscenerna och explosionsscenerna ha förvånat och imponerat stort på publiken vid den tiden. Dessa scener är avbildade med den uttrycksfullhet som bara animation kan ge, och har prisats för att kombinera visuellt tilltalande med berättande kvalitet.

Dessutom producerades detta verk av Nikkatsu Taiho Comic Film Division, ett företag som hade stor inverkan på japansk filmhistoria. Nikkatsu Taiho Animation Division producerade många utmärkta animationsverk och hade en stor inverkan på den japanska filmens historia. "Shipwreck Tales Part 2: Pirate Ship" är ett sådant verk, och är ett verk av historiskt värde.

Av dessa skäl är "The Tale of Shipwreck, Part 2: Pirate Ship" rankad som ett särskilt rekommenderat verk bland japanska animerade filmer på 1930-talet. Visuellt tilltalande och narrativt inspirerande, detta verk kommer säkerligen att lämna ett starkt intryck på tittarna och lämna dem med vördnad.

<<:  Recension av "Kaumori": En fängslande berättelse och djupa karaktärer

>>:  Recension av "Shipwreck Story Part 1: Sarugashima": En gripande berättelse om äventyr och vänskap

Rekommendera artiklar

Utvärdering och intryck av mini OVA "Kenzen Robo Daimidaler"

Överklagandet och utvärderingen av "Kenzen R...

3 tips för att hålla sig borta från bukfetma och minska bukfettet när som helst

En nyligen genomförd undersökning av den amerikan...

Omvärderar den rörande låten "My Valentine's Day"

"My Valentine's Day": En berättelse...

Vad sägs om MYCKET? MÅNGA recensioner och webbplatsinformation

Vad är ALOT? ALOT är en webbplats för kunder att u...

Vad sägs om LOFT? LOFT recensioner och webbplatsinformation

Vad är LOFT? LOFT är ett amerikanskt klädmärke, fr...