Diabetiker bör kontrollera kolhydratintaget

Diabetiker bör kontrollera kolhydratintaget

Det finns en annan stor koststudie värd att nämna, som är en studie som publiceras gemensamt i New England Journal of Medicine (NEJM) av Harvard University och Pennington Biomedical Research Center (ett välkänt forskningscentrum för fetma i USA), "Jämföra effekterna av olika proportioner av fett-, protein- och kolhydratdieter för viktminskning."

Denna studie involverade ett större antal försökspersoner och pågick i två år. Syftet var att jämföra viktminskningseffekterna av olika sammansättningar av kalorikällor. Försökspersonerna delades in i fyra grupper: LFAP (lågfettsgrupp), LFHP ​​(lågfetts- och högproteingrupp), HFAP (högfettsgrupp) och HFHP (högfetts- och högproteingruppsdieter skilde sig åt i proportionerna av kolhydrater, fetter och proteiner (som visas i figuren nedan). Förutom de olika dieterna råddes alla försökspersoner att anta en diet med lågt GI och begränsa sitt kaloriintag (750 kalorier mindre än det uppskattade kaloriintaget för ideal kroppsvikt), som alla var dieter för viktminskning som begränsade totala dagliga kalorier. Varje ämne fick också en meny och inköpslista utformad i tvåveckorsenheter, så att de enkelt kunde följa kursen.

Jag tror inte att den här studien är lika väl utformad som Stanfords "A TO Z Weight Loss Study". Den främsta anledningen är att de fyra grupperna i denna Harvard-studie alla anammade samma diet, som utformades utifrån principerna om matersättning som föreslagits av American Diabetes Association (ADA) Därför är matvalen för olika grupper faktiskt lika, men portionsstorlekarna är olika. Till exempel var frukostinnehållet för försökspersonerna i olika grupper följande:

På grund av denna design kan andan och teorin för olika dieter inte ses i denna studie, vilket är synd. Dessutom fick försökspersonerna mycket mer intervention än "A TO Z Weight Loss Study". Harvard-studien drog slutsatsen att kaloribegränsade dieter är lika effektiva för att minska vikten, oavsett förhållandet mellan kolhydrater, fetter och proteiner. Om vi ​​kombinerar många av data i denna studie med data från "A TO Z Weight Loss Study", kan vi komma till några intressanta slutsatser.

Enligt tidigare studier om viktminskningsdieter är sex månader den tidpunkt då viktminskningseffekterna är som störst. Så vi sammanställde data om andelen kalorikällor i försökspersonernas kost vid sex månader från de två studierna till ovanstående figur, där den blå delen är andelen kolhydrater, den röda delen är fett och den gröna delen är protein.

Den första intressanta punkten är andelen kalorier från protein i kosten. Oavsett kostrekommendationer kan det observeras att alla försökspersoner konsumerade i genomsnitt cirka 20% protein, även Akin-dieten, som är känd som en köttätande diet. Vi kan dra en slutsats här att den totala mängden protein som en normal person konsumerar i sin kost inte ökar eller minskar mycket, och kroppen verkar kontrollera det totala proteinintaget .

Den andra intressanta punkten är att oavsett om kaloriintaget var begränsat eller inte, var det genomsnittliga totala kaloriintaget för alla försökspersoner runt 1 600 kalorier per dag , även för dieter som inte begränsade kaloriintaget, som Akin-dieten eller Ornish-dieten. Nästan hälften av kalorierna i Ajin-dietgruppen kom från fett, men de totala kalorierna var inte fler. Betyder detta att fett verkligen kan ge mer mättnad?

Kaloribegränsade dieter leder till viktminskning, vilket observerats i båda studierna (men med varierande framgång) . Men detta väcker en fråga Kom ihåg att Taubes, författaren till "Facing the Truth about Obesity," nämnde att att äta mindre inte hjälper dig att gå ner i vikt. Så varför gick dessa personer som minskade kalorier ner i vikt? Faktum är att detta kan förklaras. Om vi ​​tittar noga på andelen kolhydrater i tabellen ovan (den blå delen), kan vi finna att de flesta dieter (förutom Akin-dieten) har den högsta andelen kolhydrater (ca 50 %) . Så när försökspersonerna minskade sitt kaloriintag var den största minskningen faktiskt i kolhydratintaget . Om du till exempel minskar ditt kaloriintag med 800 kalorier, varav cirka 50% är kolhydrater, betyder det att du har minskat ditt kolhydratintag med 100 gram (800×50%/4). Detta motsäger inte Taubes slutsats att att äta mindre kolhydrater är den främsta orsaken till att gå ner i vikt.

Ovanstående diagram är en jämförelse av kalorikvoterna som rekommenderas av varje diet i "A TO Z Weight Loss Study" och de faktiska kalorikvoterna som konsumeras av försökspersonerna vid sex månader. Du kan se:

•Akin-dieten rekommenderar att kolhydrater hålls under 50 gram, vilket är mindre än 15% av dagliga kalorier, men i verkligheten kan försökspersonerna bara kontrollera det till cirka 30%. Det är svårt att uppnå det extremt låga kolhydratintaget som Akin-dieten kräver.

•Ornish-dieten rekommenderar att man håller fett på mindre än 10 % av dagliga kalorier, vilket är otroligt lågt. Faktum är att försökspersonerna förmodligen inte kunde göra det, och i bästa fall kunde de bara kontrollera det under 30%, vilket också betyder att det faktiskt är väldigt svårt att uppnå den extremt låga fetthalten som Ornish-dieten rekommenderar.

Hindret med intervalldieten är att den rekommenderar proteinintag för att nå 30 % av dagliga kalorier. Vi har tidigare nämnt att protein i genomsnitt står för cirka 20 % av de totala kalorierna i kosten, och det är svårt att öka det till 30 % (detta kräver att man äter mycket magert kött utan fett).

Det verkar som att det finns ett gap mellan teorin och verkligheten för olika dieter, så vi kanske inte ska vara så extrema när vi tittar på dieter. Precis som Akin-dieten tror jag inte att den är hälsosam eftersom den rekommenderar att man använder mycket kosttillskott. Faktum är att Akin-dietgruppen i "A TO Z Weight Loss Study" inte kompletterade så många näringsämnen och inte heller konsumerade en så liten mängd kolhydrater, men resultaten verkade idealiska. Om du är intresserad finns det en uppföljande mikronäringsanalysstudie av viktminskningsstudien A TO Z publicerad i American Journal of Clinical Nutrition: "Micronutrient Quality Report of the A TO Z Weight Loss Study", som innehåller en mer detaljerad mikronäringsanalys. Teoretiskt, om kolhydratintaget är begränsat till mindre än 50 gram per dag, kommer kroppen att byta till fett som den huvudsakliga energikällan och gå in i ketos Faktum är att de flesta av försökspersonerna i Akin-dietgruppen inte kunde minska kolhydraterna till en så låg nivå, så de gick inte in i ketos. Samtidigt har Akin-dieten alltid gett människor stereotypen att äta mycket kött och konsumera mycket protein, men i själva verket observerades att försökspersonernas proteinintag var mindre än 25%, vilket inte skiljer sig från en normal diet. Anklagelsen om att Akin-dieten skulle orsaka dyslipidemi lades också ner i denna studie, och det verkar som att Akin-dieten inte är så illa trots allt.

En slutsats kan dras från dessa två studier att minskning av kolhydratintaget är mest effektivt för viktminskning utan att begränsa kaloriintaget. Det bör dock noteras att försökspersonerna i dessa två studier huvudsakligen var personer utan diabetes. Så även om det verkar som att Akin-dieten, som förespråkar kolhydratrestriktioner, sticker ut i forskningen så är det fortfarande diskutabelt om den är lämplig för personer med diabetes. Men jag kan tänka mig att lära sig att kontrollera kolhydratintaget och förstå kolhydratportionerna i maten kommer att bli allt viktigare färdigheter för personer med diabetes.

Den här artikeln kommer från: Diabetes Life Guide

Referenser:

1. Gardner, Christopher D., et al. "Jämförelse av Atkins-, Zone-, Ornish- och LEARN-dieterna för förändring i vikt och relaterade riskfaktorer bland överviktiga premenopausala kvinnor: A TO Z Weight Loss Study: a randomized trial."

2. Sacks, Frank M., et al. "Jämförelse av viktminskningsdieter med olika sammansättningar av fett, protein och kolhydrater."

3. Gardner, Christopher D., et al. "Mikronäringskvalitet av viktminskningsdieter som fokuserar på makronäringsämnen: resultat från A TO Z-studien."

※För mer information, se "Diabetes Life Guide"

<<:  The Akin Diet vs. Ornish Diet... En stor viktminskningsdiet - Del 1

>>:  Är fruktfrön mer näringsrika? 6 fruktfrön som kan orsaka förgiftning

Rekommendera artiklar

Vad sägs om ALDI? ALDI recensioner och webbplatsinformation

Vad är ALDI:s webbplats? ALDI är den största storm...

Recension av "Minna no Uta": Rörande melodier och berättelser

Överklagandet och utvärderingen av "Michi&qu...

Recension av "Cells at Work": En rolig anime som lär dig om cellernas värld

Cells at Work - Hataraku Saibou - Omfattande utvä...

Ät bananer efter träning för att stärka dina muskler! 4 måste äta Banan

Bananer, som finns tillgängliga året runt, är en ...

Shu Qi 7 dagar av avgiftning och viktminskning Carina Lau sötpotatis viktminskning

För att se tunnare ut på kamera använder kvinnlig...